Říjnové turnaje mládeže

V měsíci říjnu se konaly 2 turnaje mládeže, kterého se naše šachové naděje zúčastnili. První z turnajů byl Memoriál V. Vomáčky v Jaroměři a hájit naše barvy na něho vyjeli Pepa a Libor.

Oba hráli v kategorii mladších žáků. Turnaje se zúčastnilo celkem 60 hráčů a každý odehrál 7 partií. Z našich borců se lépe dařilo Pepovi, který v průběhu turnaje posbíral 3 vítězství (v 1., 6. a 7. kole). V sedmém kole porazil dokonce i svého oddílového kolegu Libora. Ten i kvůli této prohře posbíral pouze 2 body. Celkově tedy Pepa skončil 43. a Libor se umístil na 51. místě.

Dalším turnajem, na kterém se naši žáci představili, byla 1. Velká cena KHŠS ve Studenci. I tohoto turnaje se zúčastnil Libor a tentokrát ho doplnil Petr. Oba hráli ve 3. kategorii, tzn. ročník narození 2012 a mladší. Pro Petra byl toto první turnaj mimo domácího velikonočního turnaje. Bohužel se našim klukům tento turnaj nevydařil podle jejich představ. Z 23 hráčů skončil Libor na 19. místě s 2,5 body a Petr skončil 20. s dvěma body. Ovšem zkušenosti z tohoto turnaje se jim určitě neztratí.

Všem našim svěřencům budeme držet palce do dalších turnajů.

Výsledky Memoriálu V. Vomáčky v Jaroměři
Výsledky 1. Velké ceny KHŠS ve Studenci